Medische Secretariaatskennis

 
Diploma Medische Secretariaatskennis | Examenbureau LSSO
  • Opleidingsniveau: vergelijkbaar met MBO niveau 4.
  • Aantal certificaten: 3

 

De functie

De medisch secretaresse beheerst de algemene vaardigheden van de secretaresse maar heeft daarnaast voldoende medische kennis om te kunnen functioneren in een medisch professionele omgeving. Het diploma Medische Secretariaatskennis is het bewijs dat je over deze medische kennis beschikt. In dit werk beweeg je je in de wereld van het ziekenhuis, de zorginstelling of het verzekeringswezen.

Met het diploma Medische Secretariaatskennis ben je goed thuis in de medische terminologie, beschik je over kennis van anatomie (bouw van het menselijk lichaam), en fysiologie (werking en eigenschappen van het menselijk lichaam). Ook heb je een goede kijk op de pathologie (ziekteleer), waardoor je ziekten en afwijkingen goed kunt benoemen.

Heb je het diploma Medische Secretariaatskennis van Examenbureau LSSO behaald, dan heb je een geweldige basis voor een baan!

Beschik je nog niet over de basisvaardigheden van de medisch secretaresse, zoals tekstverwerken, typen en taalvaardigheid, dan kun je beter kiezen voor het diploma Medisch Secretaresse 1. Bij dat diploma kun je namelijk naast de medische certificaten ook de certificaten voor de algemene vaardigheden behalen.

De examens voor het diploma Medische Secretariaatskennis

Klik op hier voor informatie over de onderdelen waarvoor je examen moet doen om dit diploma te behalen. Om een proefexamen in te zien klik je in het hoofdmenu op de knop ‘PROEFEXAMENS’.

Print pagina