een onvoldoende, wat nu?

Ik heb helaas een onvoldoende cijfer behaald. Wat nu?

Helaas onvoeldoende | Examenbureau LSSO

Mag ik het examen nog eens overdoen? Ja, dat mag. Vervelend natuurlijk, dat het niet gelukt is, maar je mag steeds opnieuw inschrijven voor een examen. Dat kost je wel weer examengeld, dus ga nooit onvoldoende voorbereid naar een examen toe.

Wellicht is het verstandig om eerst een inzage aan te vragen, zie artikel 7 in het examenreglement hoe dat in zijn werking gaat (knop ‘Examenreglement’ in de balk hiernaast).

Wanneer kun je opnieuw examen doen? Kijk op deze site naar de examendata en –plaatsen, en kies er daar een van uit. De regels voor het opnieuw afleggen van een examen staan in artikel 6 van het examenreglement op de site van het examenbureau (knop ‘Examenreglement’ in de balk hiernaast).

Advies: als bij het eerste examen gebleken is, dat jouw niveau echt nog te laag is, doe je er verstandig aan niet zo snel mogelijk opnieuw examen te doen. De tijd nemen om de lesstof nog eens goed te bestuderen is dan verstandig. Ben je gezakt met een vijfje, omdat je je dag niet had, dan kun je uiteraard wel zo snel mogelijk een nieuwe poging doen.

Print pagina